Begynn med skyting

Skyting er en variert sport, og idretten passer for kvinner og menn i alle aldre. Sportsskyting blir organisert av Norges Skytterforbund, og deles inn i hovedretningene leirdue, pistol, rifle og viltmål. Det er også mange disipliner innen hver av disse retningene. Skyting er ikke så veldig dyrt, men idretten krever mye konsentrasjon, god kondisjon og et par investeringer.

De fleste skytterklubbene i Norge arrangerer nybegynnerkurs flere ganger per år. Der kan man melde seg på dersom man vil finne ut om denne sporten er noe man vil drive med. Under nybegynnerkursene kan man også finne ut hvilken type skyting man har mest lyst til å drive med. Man trenger ikke å konkurrere for å drive med skyting. Mange har skyting som en hobby, eller nøyer seg med å konkurrere på klubbnivå. Man må ha våpenlisens for å eie våpen. For å få lisens for pistol, må man være aktivt medlem av en skytterklubb. Man kan lese mer om dette i artikkelen “Våpenlisens”.

Skyteklubbene kan gi mer informasjon både om regler, forskrifter og når det neste nybegynnerkurset starter. Nettsiden til Norges Skytterforbund kan være til god hjelp. Der finner man informasjon om skyting, lover og regler og nyttige linker.