Ole-Kristian Bryhn

Norge har mange gode skyttere, og dette ble også bevist under VM i skyting 2014. Ole-Kristian Bryhn var en av utøverne som imponerte. Han sikret seg blant annet den individuelle gullmedaljen i øvelsen 300m helmatch. Han fikk samme poengsum som franskmannen Cyril Graff, men Bryhn hadde flere innertiere enn franskmannen, og tok dermed seieren. Odd Arne Brekne tok bronse i samme øvelse, og Norge vant også medaljer for lag.

Ole-Kristian Bryhn sikret seg med dette sitt første individuelle VM-gull, men det er godt håp om at dette slett ikke blir den siste gullmedaljen han får med seg. Han er fortsatt veldig ung, og skyting er en konkurransesport som utøverne kan drive med i mange år.

Ole-Kristian Bryhn er fra Drammen. Han ble født i 1989, og skyter for Vestre Bærum Salongskytterlag. Han begynte med konkurranseskyting i 2008, og vant en bronse under EM i 2009. Han var også med på å ta to sølv og en bronse i lagskyting under VM i 2010, og han vant gull i helmatch under verdenscupfinalen i 2011. Bryhn representerte også Norge under sommer-OL i 2012. Han klarte ikke å ta olympisk medalje, men endte på en fin femteplass i 50 meter rifle. Målet er selvsagt å forbedre dette resultatet under neste sommer-OL, og der vil nok Bryhn være en utøver mange nordmenn heier på.

Bryhn har vunnet til sammen 11 NM-gull, 3 som senior og 8 som junior. Han vant den åpne klassen under Idrettsgallaen 2012. Årets VM-medalje kom på den aller siste konkurransedagen, og smakte nok ekstra godt både for Bryhn og for resten av det norske laget. Vinnerpoengsummen var 1175 poeng, men det ble antall innertiere som avgjorde det hele i den spennende konkurransen.